בתים ואנשים

קיים קשר ברור ובסיסי בין בתים ואנשים. הקשר כל כך מובן מאליו עד כי הוא נשכח לעתים. אבל הרי הבתים החלו את דרכם כיצירותיהם של בני האדם אשר רצו ליצור לעצמם מחסה. עם הזמן דרישות האדם מהמחסה שלו התפתחו מעט וכללו נוסף להגנה מאויבים, מזג אוויר וחיות גם דרישות נוספות כמו רצון לחוות חוויות שונות כגון ריחוף, קרקוע, עושר, אושר, חיבור עם הטבע, קלות, יראה, רוחניות, וכן הלאה. ככול שהאדם התקדם ממצב הישרדותי בלבד למצב מלא יותר של חיים נוספו פרמטרים לתכנון הבתים כך שיתרמו את חלקם לתחושת החיים הכללית הטובה של האדם. אפשר לומר שהרוח ושאר הרוח הפכו חלק לגיטימי לחלוטין ברשימת הרצונות.

בכול המהלך התכנוני והביצועי של בניין מעורבים אנשים. על פי השקפתי חיבור לפן הזה של התהליך מאפשר תוצאות טובות יותר במישור המעשי והחוויתי. על הבית לשמח את יושביו ועל יושביו לשמוח בבית. מדד זה של שמחה הוא מדד חשוב במהלך התכנון והבניה. כמובן שמדובר בתהליכים מורכבים יחסית ולעתים מלחיצים אך הרבה מהלחצים ניתנים למזעור במיוחד אם זוכרים את הפן האנושי ואת הקשר החיובי שיכול להיות בין אדם לביתו. הקרמיקה בחדר הרחצה חשובה מאוד אך אפילו יותר חשובה שמחתם של המתרחצים בו. קיימת דרך לבחור קרמיקה כך שתשמח את המשתמשים. וכך גם בעניין חלונות, חדרים, פתחים, וכו'. האיכות הזו, המשמחת, כלל אינה צריכה להיות יקרה יותר מבחינה כלכלית.

( בסרטון האנשים, חלק לפחות, שלקחו חלק בבניית בית גבעתי בבינמינה: סאלח עאשור, שיח מוחמד,סולימן האינסטלאטור, מוחמד המסגר, מופיד, מוחמד, עידו, עודד ועוד רבים וטובים ….)

דילוג לתוכן